Skip to content

Values NL

Values

Vitaliteit

De etymologie van Luciano komt voort uit het Latijnse woord lux, wat licht betekent. En dit is geen toeval overal waar Luciano komt straalt hij energie en leven uit, Luciano is het voorbeeld van een enorme vitaliteit. 

Vitaliteit is de lust om te leven, het plezier en de energie die het leven je kan geven. Gezondheid en kracht staan hierin centraal. Je lichaam, geest en ziel moeten in balans zijn om je energie te maximaliseren. Dit alles om op je maximale kunnen te presteren en alles uit elke de dag te halen.

Veerkracht is het gevolg van deze vitaliteit. Luciano is een persoon die nooit opgeeft. Welk obstakel ook voor hem staat hij vind altijd een weg om zijn doel te bereiken. Elke tegenslag is een verscholen les en een kans om te groeien. Hoe zwaar het ook wordt blijf ten allen tijden in jezelf geloven en zorg ervoor dat niks je omver kan blazen. 


Connectiviteit

Een van de belangrijkste onderdelen van freerunnen is connectiviteit. Tijdens het freerunnen verbind je alle verschillende bewegingen op een zo vloeiend mogelijke manier aan elkaar. Niet alleen de bewegingen zijn verbonden maar ook de community is verbonden. Je helpt elkaar en traint gezamenlijk aan je persoonlijke doelen.

“Je traint voor jezelf maar met elkaar.”

Luciano Balestra

Op het moment dat je volledig verbonden bent met je volledige zijn dan uit dit zich in alles wat je doet. Je bewegingen worden één geheel en je verliest het bewustzijn over tijd. Je wordt een met je omgeving en bent volledig verbonden met jezelf en alles om je heen.

Ook de connectie met onze planeet, aarde, is van cruciaal belang voor een mooi welvarend leven. Wij mensen zijn deel van de natuur en hebben deze nodig om te overleven. We moeten de aarde dankbaar zijn voor al zijn pracht en deze waarborgen. Connectie met de natuur betekent dat je je bewust bent van de impact op de aarde. Luciano is zich heel bewust van zijn omgeving en wilt iedereen aansporen om alleen te consumeren wat je echt nodig hebt zodat we gezamenlijk de planeet kunnen sparen.

“We moeten er gezamenlijk voor zorgen dat we de planeet niet kapot maken maar versterken.”

Luciano Balestra

Fearlesness

Je angsten controleren is een van de belangrijkste factoren voor succes. In de ontwikkeling van je dromen zullen er elke dag nieuwe obstakels op je af komen. Hiervan zullen er veel obstakels zijn die ongelofelijk eng zijn en die moeilijk te overkomen zijn. Zo kan je omgeving het er niet mee eens zijn, loop je financiële risico’s of  heb je zelfs de kans om je huis te verliezen. Al deze obstakels zorgen ervoor dat het erg eng is om alles te geven om je dromen te realiseren. 

Met freerunnen wilt Luciano de wereld laten zien dat deze angsten gecontroleerd en overwonnen kunnen worden. Luciano heeft jaren met een minimaal inkomen geleefd en in zijn jeugd constant te horen gekregen dat zijn dromen niet haalbaar zijn, dat er makkelijkere opties zijn, en dat studie en veiligheid centraal moeten staan. Maar desalniettemin heeft Luciano alles opgegeven om zijn droom te behalen met als resultaat dat hij heeft geleerd hoe hij elke droom kan omzetten in werkelijkheid.

Of het nou gaat om nieuwe sprongen, veranderingen in je leven of een droom doorzetten – laat je niet tegenhouden door je angsten. Geloof in jezelf en je capaciteiten, ga ervoor en geef alles wat je in je hebt. Dit zorgt ervoor dat de kans dat je droom uitkomt vele malen groter wordt. En mocht het niet lukken dan heb je het in ieder geval geprobeerd en hoef je niet met de vraag te leven:

Wat als ik wel mijn droom was achterna gegaan?”