Skip to content

ABOUT

GESCHIEDENIS

Luciano Balestra (1995) is geboren en getogen in Amsterdam. Vanaf jongs af aan was Luciano niet te stoppen. Zelfs de babybox hield hem niet tegen, hij klom en sprong waar mogelijk. Na ballet en voetbal uitgeprobeerd te hebben, is Luciano op zijn 6de begonnen met Capoeira. Aan het eind van elke les was er maar één doel, de achteruit salto leren! 

Toen Luciano op zijn 15e in aanraking kwam met freerunnen leerde hij zijn eerste backflip! Dit was de allereerste keer dat Luciano zijn droom uitsprak:

Ik wil professioneel freerunner worden”

Samen met zijn beste vriend Gaetano Carretto reisde hij naar Zuid-Amerika. Op de bergwegen van Brazilië ontstond de ultieme vrienden droom: een eigen freerunning hal. Bij terugkomst openden de vrienden na dagenlang werken en financiële ondersteuning van familie en vrienden in 2017 de eerste echte Jump Freerun. De plek waar iedereen kan freerunnen! De droom om een eigen freerun hal te starten is behaald, de droom om professioneel freerunner te worden was de volgende stap. 

Na hard werken lukte ook deze droom! Samen met Urby Emanuelson en Philip Naessans heeft Luciano in de winter van 2018 de eerste stap gezet naar een professionalisering van zijn carrière. Met als eerste stap een sponsoring van het IT-bedrijf Triple, waarmee Luciano in 2019 Nederland kon representeren op de World Cups in China, Japan en Montpellier: De start van Balestra zijn topsport carriere.

Waarden

Luciano strijd voor een wereld waar iedereen vrij kan zijn in de keuze's en mogelijkheden die hij/zij heeft. Een wereld waarin we gelijk zijn en gelijke kansen krijgen. Een wereld waarin we allemaal in vrijheid kunnen bewegen.  Luciano bereikt dit als atleet zijnde als voorbeeld en de locaties te faciliteren waar iedereen kan leren freerunnen. 

Vrijheid

Luciano strijd voor een wereld waar iedereen vrij kan zijn in de keuze’s en mogelijkheden die hij/zij heeft. Een wereld waarin we gelijk zijn en gelijke kansen krijgen. Een wereld waarin we allemaal in vrijheid kunnen bewegen.  Luciano bereikt dit als atleet zijnde als voorbeeld en de locaties te faciliteren waar iedereen kan leren freerunnen. 
Luciano wilt zijn bewegingen mooi verbinden, de verbinding met zichzelf maken, de verbinding met de wereld en de wereld met elkaar verbinden. Om dit te realiseren focust Luciano op verbinding met de partners, fans en collega's. Respect, Positiviteit en Duurzaamheid staan hierin centraal. 

Verbondenheid

Luciano wilt zijn bewegingen mooi verbinden, de verbinding met zichzelf maken, de verbinding met de wereld en de wereld met elkaar verbinden. Om dit te realiseren focust Luciano op verbinding met de partners, fans en collega’s. Respect, Positiviteit en Duurzaamheid staan hierin centraal. 
Vertrouwen is een van de belangrijkste factoren voor succes. Vertrouwen in jezelf, Vertrouwen in elkaar en Vertrouwen in de toekomst.  Luciano focust op het behalen van zijn doelstellingen en van daaruit mensen het vertrouwen te geven dat ook zij dit kunnen. Als je gelooft in je droom, blijft doorzetten en niet opgeeft, dan is elke droom te behalen! 

Vertrouwen

Vertrouwen is een van de belangrijkste factoren voor succes. Vertrouwen in jezelf, Vertrouwen in elkaar en Vertrouwen in de toekomst.  Luciano focust op het behalen van zijn doelstellingen en van daaruit mensen het vertrouwen te geven dat ook zij dit kunnen. Als je gelooft in je droom, blijft doorzetten en niet opgeeft, dan is elke droom te behalen! 

Prijzen

Luciano gaat voor het allerbeste. Elke dag geeft Luciano alles wat hij in zich heeft om beter te zijn dan de dag ervoor. Afgelopen jaren heeft zijn harde werk zijn vruchten afgeworpen met verschillende prijzen en erkenningen!

2022 FIG Parkour WOrldcup Sofia

Top 8

2022 Nederlands kampioenschap

2e plek

2019 Aanmoedigingsprijs

Sociëteit olympisch stadion

2019 FIG ranking

Top 8

2019 FIG worldcup Montpellier

4e plek

2018 IFKF

1e plek

2017 Nederlands Kampioenschap

3e plek

Opleiding

Niet alleen fysiek maar ook intellectueel heeft Luciano zich ontwikkeld. Van praktische sport cursussen tot en met universitaire opleidingen. 

International Exchange Program

National University of Singapore

2020

Minor Entrepreneurship

Universiteit van Amsterdam

2019

Vrije Bachelor Psychologie

Universiteit van Amsterdam

2015-2018

Niveau 3 Freerun Trainer

Freerun Basics

2017

Gevorderd Snowboard Instructeur

Nederlandse Ski Vereniging

2016

Freerunning Coaching Course

Denmark, Adapt

2015

Fitness Trainer Level 1

AALO

2014

VWO

Sint Nicolaas Lyceum

2007-2013