Professioneel freerunnen in Zuidoost: ‘Zie het als buitenspelen’

In september is in Amsterdam-Zuidoost de Free Run University geopend, een opleiding voor freerunners. De sport wint aan populariteit, ondanks de recente afwijzing van het Internationaal Olympisch Comité. ‘Volwassenen zien vooral heel veel drempels.’

Denk maar niet dat je zijn Free Run University in Zuidoost binnenkomt zonder een rondleiding te krijgen. Luciano Balestra (25) is met zakenpartner en vriend Gaetano ­Carretto de trotse eigenaar van vier vestigingen waarin de ­urban sport wordt beoefend. “We zijn pioniers in Nederland,” zegt Balestra na het betreden van het pand, dat op het eerste gezicht lijkt op een sporthal die vol staat met houten klimblokken en klautermuren. “Niemand in ­Nederland is zo met deze sport bezig als wij.” Hij ging er vol voor op zijn achttiende, nadat hij eerst aan capoeira, snowboarden en breakdance had gedaan.

Lees het volledige artikel van Thomas Sijtsma hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *