Gaan we Freerunning terugzien op de Olympische spelen in Parijs in 2024?

Het traditionele turnen heeft er een geduchte concurrent bij: steeds meer kinderen doen aan freerunning. Noem het de urban variant op turnen. Salto’s, schroeven, sprongen die je gewoon op straat doet. Of in een van de vier Freerun Universities, die Nederland inmiddels rijk is. Hallen waar freerunners op een veilige manier hun tricks kunnen oefenen. In december wordt duidelijk of freerunning in 2024 z’n debuut maakt op de Spelen. Maar die Olympische status lijkt slechts een kwestie van tijd. De beste Nederlandse freerunner heet Luciano Balestra. Hij is ook de oprichter van de Universities, waar hij af en toe zelf ook een les verzorgt voor talentvolle jongeren.
Een reportage van Edwin Cornelissen.

Luister het interview hier terug.

Lees het artikel van Dirk Kramer van Trouw hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *