Luciano op naar de wereld top

Freerunner Luciano Balestra uit Houten is vierde geworden op de FISE World Cups in Montpellier. De 22-jarige atleet van het KNGU Team NL reageerde opgetogen over dat resultaat. Balestra, mede-eigenaar van Freerun University Houten, gaat zich nu richten op de World Urban Games in september. Maar eerst zijn er nog de open dagen op 29 en 30 juni bij zijn eigen accommodatie.

Freerunning is een loot aan de brede stam van de gymnastieksport. Het is een extreme sport die een groot acrobatisch vermogen vraagt. De atleten zijn in staat om de meest spectaculaire bewegingen uit te voeren. Ze doen dit op een manier dat het er bijna gemakkelijk en zonder moeite uitziet. Naast sommige obstakels ligt het niveau van de atleten bij de World Cups ook enorm hoog. ‘De sfeer bij een Freerunning wedstrijd is altijd goed. Iedereen is bereid elkaar te helpen en gunt elkaar om het beste uit zichzelf te halen’, aldus Balestra. ‘Natuurlijk is er spanning voor een wedstrijd. Maar de Freerunning community steunt elkaar altijd.’

Lees het hele artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *