Nederlandse delegatie naar de world cups Parkour

Freerunners Luciano Balestra, Thyrone Paas, Kevin Alsemgeest en Saskia Neville zullen in april en mei deelnemen aan een drietal World Cups parkour.

De Nederlandse sporters hopen zich tijdens deze wereldbekerwedstrijden te kwalificeren voor de eerste World Urban Games die in september 2019 zullen plaatsvinden in Los Angeles (USA). 

Het is de eerste keer dat er een volledige Nederlandse delegatie afreist naar World Cup wedstrijden in parkour. De wereldbekercompetitie in deze sport werd in 2017 geïntroduceerd door de internationale gymnastiekfederatie FIG. “Uiteindelijk willen we in 2020 de allereerste wereldkampioenschappen in parkour organiseren in Nederland. Mede daarom is het belangrijk om de zichtbaarheid van Nederland op het gebied van freerunning en parkour te vergroten. Daarnaast focussen we ook op een sterke verbinding tussen de KNGU en de nationale parkour- en freeruncommunity,” vertelt Renske Snaar, KNGU-productmanager van de afdeling Sporters en Fans.

Lees het volledige artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *